Diabeetikko syö tavallista ruokaa
Diabeetikko ei tarvitse erityisruokia, mutta on huomaavaista tarjota niin diabeetikoille kuin muillekin terveydestään huolehtiville kevyempiä, niukasti kovaa rasvaa sisältäviä vaihtoehtoja. Lämpimällä ruoalla on hyvä valita runsaskuituinen lisäke tarjolle, kuten täysjyväpasta tai -riisi. Jokainen tietysti valitsee itse, mitä ja paljonko haluaa syödä.
Tavallista sokeria voidaan käyttää makeuttamiseen. Pehmeällä rasvalla (juokseva margariini, rasiamargariini) leivotut pullat tai marjapiirakka ovat terveellisempiä ja kevyempiä vaihtoehtoja kuin rasvaiset leivonnaiset, kuten viinerit tai murotaikinapohjaiset leivonnaiset. Myös hedelmät ja pienet leivät ovat hyviä kahvipöydän tarjottavia. Erityisten diabetestuotteiden kuten sokerittomien keksien tai leivonnaisten tarjoamisesta ei ole diabeetikolle hyötyä. Ne voivat olla jopa rasvaisempia kuin tavalliset tuotteet.
Jos tarjolla on virvoitusjuomia, joukossa on hyvä olla myös sokerittomia vaihtoehtoja ja vähänatriumista kivennäisvettä. Kahvin makeuttamiseen on huomaavaista pitää tarjolla myös energiattomia makeutusainepuristeita.
Alla olevasta linkistä saat apua hyvien valintojen tekemiseen.
Terveellisiä reseptejä löydät alla olevista linkeistä. Resepteihin on laskettu valmiiksi hiilihydraattimäärä. Tietoa hiilihydraatin määrästä tarvitaan ateriainsuliinin annostelua varten.