Ajankohtaista arkisto

22.6.2016

Lue Inspiksestä miten suojaat insuliinin kesältä

Mari paakuvaw
Kesällä parasta ovat aurinko ja lämpö, mutta insuliini ei niistä pidä.

Osastofarmaseutti ja ykköstyypin diabeetikko Mari Rauäng vinkkaa Inspiksessämme miten insuliini säilyy parhaiten kesän riennoissa.




Insuliinin säilytyksessä tärkeintä on muistaa:

  • insuliinin teho alkaa heiketä yli +30 asteen lämpötilassa, 50-asteisena se tuhoutuu
  • jäätyminen pilaa insuliinin aina heti
  • auringonvalo paitsi kuumentaa insuliinia, myös hajottaa insuliinin rakennetta ja näin pilaa sen.

Insuliini on muistettava pitää suojattuna suoralta auringonvalolta sekä liialliselta lämmöltä ja tarkistettava aina ennen pistämistä, ettei insuliini näytä poikkeavalta.

Lue Suojaa insuliini kesältä -juttu Inspiksestä


Palaa otsikoihin

Sivua viimeksi päivitetty: 21.9.2010