Ajankohtaista arkisto

31.3.2020

Ikääntyneiden uuteen ruokasuositukseen kannattaa tutustua jo eläkeiän lähestyessä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Valtion ravitsemusneuvottelukunta ovat laatineet uuden ruokasuosituksen ikääntyneille.

Vuonna 2010 julkaistun suosituksen korvaava uusi Vireyttä seniorivuosiin -julkaisu on tarkoitettu  terveyttä  ja  hyvinvointia  edistävän  ruoanvalinnan  ja  ruokailun oppaaksi jo eläkeikää lähestyttäessä, jolloin luodaan perusta terveyden ja toimintakyvyn säilymiselle korkeaan ikään.

Julkaisun johdannossa muistutetaan, että ruoalla on ravitsemuksellisten vaikutusten lisäksi runsaasti  muita  terveys-  ja  hyvinvointivaikutuksia. Suosituksen ohjeita aterioista ja välipaloista voi käyttää oman kotiruokailun toteuttamiseen; se antaa neuvoja ruoan valintaan ja aterioiden suunnitteluun sekä vaihtoehtoja ruokien täydentämiseen ja ruoan maistuvuuden lisäämiseen.

Suosituksessa on kerrottu myös ikääntyneen ravinnontarpeesta ja siitä, miten pitkäaikaissairaudet, suun terveydentila ja lääkitys vaikuttavat ruokailuun ja ravitsemustilaan. Suosituksesta saa tietoa myös tarjolla olevista tukipalveluista.

Lue lisää YLEn uutisesta 31.3.2020.

Avaa Vireyttä seniorivuosiin - ikääntyneiden ruokasuositus tästä.


Palaa otsikoihin

Sivua viimeksi päivitetty: 21.9.2010