Ajankohtaista arkisto

30.9.2015

Hoitopaikanvalinta.fi-sivusto tarjoaa tietoa terveyspalvelujen käytöstä Suomessa ja ulkomailla

Uusi verkkopalvelu www.hoitopaikanvalinta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa terveyspalvelujen käyttämisestä, potilaan oikeuksista ja korvauksista. Palvelun on toteuttanut rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Kansaneläkelaitoksen sekä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa.

Hoitopaikanvalinta.fi-verkkopalvelu on tietopaketti terveydenhuollon valinnanvapaudesta. Kansalaisia, terveydenhuollon työntekijöitä ja viranomaisia palveleva sivusto tarjoaa tietoa potilaan mahdollisuuksista ja oikeuksista käyttää terveyspalveluja Suomessa ja ulkomailla. Sivustolta saa tietoa myös asiakasmaksuista, hoitokustannuksista ja korvauksista.

Potilaan valinnanvapaudesta selkeästi ja ymmärrettävästi


- Hoitopaikanvalinta.fi on ensimmäinen valtakunnallinen verkkopalvelu, jossa on kattavasti tietoa sekä kansallisesta terveydenhuollon valinnanvapaudesta että rajat ylittävästä terveydenhuollosta, kertoo yhteyspisteen päällikkö Noora Heinonen.

Verkkopalvelusta saa tietoa terveydenhuollon kansallisesta valinnanvapaudesta ja siihen sisältyvistä potilaan mahdollisuuksista valita terveysasema tai sairaala julkisessa terveydenhuollossa.

Palvelusta saa tietoa myös terveyspalvelujen käyttämisestä ulkomailla. Sivustolla on muun muassa tietoa yli 50 maan terveyspalveluista, jos sairastuu ulkomailla äkillisesti tai matkustaa toiseen maahan sairaanhoidon saamista varten.

Diabeetikon hoitovälineet kotikunnan mukaan

- Jos diabeetikko valitsee muun kuin oman kuntansa tarjoaman hoitopaikan, tulisi varmistaa hoitotarvikkeiden saatavuus, koska valikoimat vaihtelevat kuntakohtaisesti. Oikeutta muihin välineisiin kuin niihin, joita asuinkunta tarjoaa, ei synny automaattisesti, muistuttaa Riitta Vuorisalo, Diabetesliiton sosiaali- ja terveyspoliittinen asiantuntija.

Tietopankki terveydenhuollon ammattilaisille

Terveydenhuollon työntekijöille on verkkopalvelussa oma osionsa, johon on koottu tietoa muun muassa ulkomailta tulevien potilaiden hoidosta, hoitokustannusten laskutuksesta ja valtion korvauksesta sekä potilaan lähettämisestä hoitoon ulkomaille.

Palvelu julkaistaan myös ruotsiksi ja englanniksi loppuvuodesta 2015.


Palaa otsikoihin

Sivua viimeksi päivitetty: 21.9.2010