Ajankohtaista arkisto

29.4.2020

Hoito ja lääkitys voivat vaarantua poikkeustilan vuoksi

Diabeteksen hoidon pitää sujua myös tällaisena poikkeusaikana. Hoitoa ja muuta hyvinvointia vaikeuttavat kuitenkin monet poikkeusajan tuomat muutokset.

Terveydenhuollossa on peruttu kiireettömiä aikoja ja toisaalta osa ihmisistä ei uskalla lähteä vastaanotolle, vaikka sellainen järjestetään. Etävastaanotoissa on omat pulmansa.

Suomen sosiaali- ja terveys ry SOSTE:n kyselyssä ilmenee, että koronaeristys voi pahentaa pitkäaikaissairauksien oireita ja lisätä riskiä liitännäissairauksiin.

- Todella paljon kysytään, uskaltaako hoitokäynnille lähteä. Selkeälle tiedotukselle olisi tarvetta, etteivät potilaat peru seurantakäyntejään turhaan. Huolestuttavinta on, jos oireiden kanssa jäädään liian pitkäksi aikaa kotiin ja hoidon aloitus viivästyy. Viitteitä tähän näkyy jo sairaanhoitopiireissä, kertoo Suomen Diabetesliiton sosiaali- ja terveyspoliittinen asiantuntija Laura Tuominen-Lozic SOSTE:n uutisessa.

Etävastaanottojen ongelmana kyselyssä nousi esiin se, että tiettyjä lääkkeitä ei haluta määrätä etävastaanoton perusteella, vaikka potilas olisi käyttänyt lääkettä pidempään.


Palaa otsikoihin

Sivua viimeksi päivitetty: 21.9.2010