Ajankohtaista arkisto

4.8.2014

Diabetesliiton uusi keittokirja ohjaa syömään satokauden mukaan


Diabeteskeskuksen ravitsemusammattilaiset osoittavat uudessa ruokaohjekirjassa, Helppoa, halpaa ja hyvää – kaikkina vuodenaikoina, että helppo, halpa ja hyvä mahtuvat samalle lautaselle. Hyvää ruokaa voi valmistaa edullisesti ja näpertelemättä. Ja vieläpä ympäristöä säästäen.

Kirjan tärkein periaate kuuluu: valitse raaka-aineet vuodenajan mukaan. Useimmat kasvikset ovat maukkaimmillaan silloin, kun hinta on halvin. Poimi kesällä tuoreita kasviksia ruokapöytään ja ostoskoriin sitä mukaa kuin niitä kypsyy avomaalla. Siirry syksyllä varastojuureksiin ja metsän antimiin ja herkuttele keitoilla ja pataruuilla. Hanki pakastealtaasta kasviksia erityisesti talvella. Valitse kala ja liha sesongin ja tarjousten mukaan. Näin saat vaihtelua lautaselle ja säästät kauppalaskussa.

Uuden keittokirjan ohjeiden avulla valmistat ruokaa, joka auttaa sinua voimaan hyvin kaikkina vuodenaikoina.

Helppoa halpaa hyvää – kaikkina vuodenaikoina

  • 69 vuodenajan mukaan ryhmiteltyä ruokaohjetta
  • Ohjeissa hiilihydraatti- ja kalorimäärät
  • Koko A5, 106 sivua
  • Kierresidonta
  • Hinta 22,50 sisältää lähetyskulut.

Tilaa D-kaupasta

Kaksi kirjaan sisältyvää reseptiä on julkaistu Kuukauden resepteissämme:

Pinaatti-auringonkukkapestolla kuorrutetut silakkapihvit

Kalapihvit


Palaa otsikoihin

Sivua viimeksi päivitetty: 21.9.2010