Tutkimuspotilaaksi?

Tutkimuspotilaana autat diabetestutkimusta


Kliiniset lääketutkimukset vapaaehtoisilla tutkimuspotilailla ovat tärkeitä lääketieteen kehittymiselle. Suomalaiset rekrytoivat kliiniset lääketutkimukset on koottu Fimean verkkosivuille, alkuvuodesta 2024 julkaistun sivun sisältö päivittyy kuukausittain. 

Fimean verkkosivusto on vain tutkimusten tiedotuskanava, tarkemmat kyselyt sivuilla listatuista tutkimuksista tulee osoittaa tutkimuspaikkoihin. Käynnissä olevia tutkimuksia voi sivustolla selata diagnoosin mukaan.

Avaa Fimean Osallistujia hakevat lääketutkimukset -sivu tästä.

Katso myös Lääketietokeskuksen Laaketutkimukset.fi-palvelu.

Julkaisemme myös näillä verkkosivuillamme ja Diabetes-lehdessä eettisen toimikunnan hyväksymien tutkimusten ilmoituksia, joissa rekrytoidaan diabetesta sairastavia tutkimuspotilaita. Diabetesliitto ei ole millään tavalla osapuolena tutkimuksissa. Lääketutkimusten osalta tutkimuksia valvoo Fimea.

Mahdolliset tutkimuspotilaita hakevat ilmoittajat saavat lisätietoja asiasta Diabetesliiton viestinnästä: tiedotus(at)diabetes.fi tai p. 03 2860 111 / viestintä. Ilmoitukset ovat maksullisia.

Suomessa tehtyjen diabetestutkimusten julkaistuihin tuloksiin voit tutustua Diabetestutkimusäätiön verkkosivuilla.

Avoimet tutkimusilmoitukset

Pneumokokkirokotteen tutkimus 2-17-vuotiaille diabetesta sairastaville lapsille

Suomessa tutkitaan nyt uutta, laajakirjoista pneumokokkirokotetta. Tutkimukseen otetaan mukaan 2–17-vuotiaita lapsia, joilla on perussairautensa vuoksi kohonnut riski sairastua pneumokokkibakteerin aiheuttamaan vakavaan tautiin. Tällainen perussairaus on esimerkiksi diabetes. Kaikki tutkimukseen osallistuvat lapset saavat pneumokokkirokotteen. Tutkimus kestää puoli vuotta ja siihen voi osallistua rokotetutkimusklinikoilla Espoossa, Tampereella, Turussa, Seinäjoella, Kokkolassa ja Oulussa. 

Pneumokokkibakteerit muuttuvat jatkuvasti. Vakavia pneumokokkitauteja, keuhkokuumetta ja aivokalvontulehdusta, aiheuttavat tällä hetkellä bakteerin eri alatyypit kuin joitakin vuosia aiemmin. Sen vuoksi nykyisten rokotteiden teho ei ole täydellinen. Tutkimuksen avulla pyritään saamaan käyttöön nykyistä toimivampi rokote, joka suojaa riskiryhmiin kuuluvia lapsia ja nuoria pneumokokkitaudeilta mahdollisimman hyvin.

Lisätietoa tutkimuksesta ja ilmoittautuminen.






Sivua viimeksi päivitetty: 22.5.2024