Ajankohtaista arkisto

8.3.2018 15.09

Oletko käyttänyt sensorointia? Vastaa kyselyymme!

sensori2

Päivitys 22.3.2018: Kiitos teille 745 vastaajalle! Kysely on nyt suljettu ja pääsemme analysoimaan vastauksianne.

Sokeritasapainon seuraaminen mittaamalla kudossokeria eli kudosglukoosia on mullistanut monen tyypin 1 diabetesta sairastavan ja hänen perheensä arjen.

Monelle sensorointi on kuitenkin vain lyhytaikainen ilo tai saavuttamaton haave, koska sensorointiin tarvittavia laitteita ja tarvikkeita ei ole tasapuolisesti saatavilla terveydenhuollosta.

Sensorointia on kahdenlaista, eli reaaliaikainen glukoosisensorointi tai lukulaitteella pyyhkäisemällä saatava glukoosiarvo eli käytännössä Libre-sensorointi.  

Sensorien saatavuudessa on eroja hoitopaikasta riippuen. Sensoreiden myöntämiskriteerit keskittyvät yleensä siihen, onko sensoroinnin käytöstä hyötyä hoitotulosten kannalta. Kriteereissä tulisi huomioida nykyistä paremmin myös sensoroinnin vaikutukset arjessa selviämiseen ja elämänlaatuun. 

Kyselymme tarkoituksena on kerätä diabetesta sairastavien arkikokemuksia ja sensoroinnin vaikutuksia elämänlaatuun. Käytämme kyselyn tuloksia vaikuttamistyössämme.

Vastaa kyselyyn, jos olet käyttänyt sensorointia kauemmin kuin yhden kuukauden ajan,tai diabeetikkolapsi, jonka puolesta vastaat, on käyttänyt sensorointia kauemmin kuin yhden kuukauden ajan.


Palaa otsikoihin

Sivua viimeksi päivitetty: 21.9.2010