Ruokaohje: Sydänmerkki
Sydänmerkki/Elina Himanen/Suvi Laine

Mummon lihattomat pyörykät
6 annosta
❤️1 tlk (230 g) kidneypapuja
½ dl korppujauhoja
❤️1 dl kermankaltaista kasvirasvasekoitetta
kananmuna
❤️1 pkt (225 g) kaurajauhista
1 tl sipulijauhetta
1 tl jauhettua maustepippuria
¼ tl suolaa
- Valuta ja soseuta pavut sauvasekoittimella. Lisää korppujauhot ja ruokakerma. Anna turvota viisi minuuttia.
- Lisää kananmuna, kaurajauhis ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
- Muotoile kahdella lusikalla ruokalusikallisen kokoisia pyöryköitä pellille leivinpaperin päälle. Pyöryköitä tulee noin 28 kappaletta. Kypsennä pyöryköitä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Vinkki: Voit vaihdella papuja mieltymystesi mukaan. Kypsennä samalla uunikuumennuksella pyöryköiden kaveriksi lohkoperunoita.
Yksi annos (4–5 pyörykkää) sisältää noin 100 kcal energiaa ja noin 10 grammaa hiilihydraattia.

Porkkana-papulevite
❤️2-3 (200 g) porkkanaa
❤️1 tlk (250 g) kypsiä valkoisia papuja
❤️1 dl öljyä
❤️ valkosipulin kynsi
❤️1 rkl sitruunanmehua
½ tl suolaa
¼ tl juustokuminaa eli jeeraa
½ – 1 tl kuivattua rakuunaa
- Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä palat kypsiksi vähässä vedessä (10–15 minuuttia). Kaada keitinvesi pois ja anna porkkanoiden jäähtyä.
- Valuta pavut.
- Laita kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Voit soseuttaa ainekset myös monitoimikoneessa. Mausta tahna halutessasi rakuunalla.
- Tarjoa tahnaa täysjyväleivän kanssa.
Yksi ruokalusikallinen levitettä sisältää noin 30 kcal energiaa.

Sydämellä merkityt ruoka-aineet ovat Sydänmerkki-tuotteita. Sydänmerkki on Diabetesliiton ja Sydänliiton yhteinen parempi valinta -merkki.