Siirry sisältöön

Hakutulokset

Kokki haistelee valmistamaansa ruoka-annosta.
Avoin arkisto, Ruoka

Makujen maistaminen on aistien yhteispeliä

Tiesitkö, että ruuan maistamiseen tarvitaan paitsi makuaistia myös hajuaistia? Maun aistimiseen vaikuttavat myös ruuan ulkonäkö ja suutuntuma. Silläkin ...

Isä ja pieni poika valmistavat salaattia
Kirjautuneille Elämä, Ruoka

Kylvä hyvän ruuan siemen

Kun ruokalautanen pursuaa värejä joka aterialla – on juureksia, vihanneksia, hedelmiä tai marjoja  – ja lautaselta löytyy myös ...

Uunissa paahdettuja juureslohkoja.
Kirjautuneille Ruoka

Syksyn maukkainta satoa

Syksy on kotimaisten juuresten parasta sesonkiaikaa. Kaupan kasvisosastolta ja torilta löytyy nyt runsaasti esimerkiksi porkkanaa, punajuurta, palsternakkaa, sipuleita, ...

Erivärisiä papuja kangassäkeissä.
Kirjautuneille Elämä, Keho ja Mieli, Ruoka

Suosi kasviksia ympäristön ja terveyden vuoksi

Tiesitkö, että keskimääräinen kuluttaja voi elintarvikevalinnoillaan pienentää ruokavalionsa ilmastovaikutusta 30–40 prosenttia niin, että ruokavalion ravitsemuksellinen laatu paranee samalla? ...

Piirroskuva vatsalaukusta, jonka yläosassa on liikahappoja.
Avoin arkisto, Hoito, Ruoka

Närästys on hankala mutta yleinen vaiva

Närästystä esiintyy etenkin runsaan aterian jälkeen ja makuulla. Rasvainen ruoka voi pahentaa oireilua, samoin ylipaino. Satunnaiset närästysoireet pysyvät ...