Siirry sisältöön

Keitto ja kaksi pataa

Ohjeet: ravitsemistyöntekijä Minna Hakala, Diabeteskeskuksen keittiö

Borchkeitto

Kuvat: Juha Mattila
Kuvat: Juha Mattila

7 annosta

Lihan keittämiseen:

Huuhtele liha ja pane se kiehumaan maustettuun veteen. Kuori vaahto pinnalta, kun vesi alkaa kiehua. Anna kiehua hiljalleen kannen alla.

Kuori ja raasta karkeaksi raasteeksi porkkana, selleri ja punajuuri. Suikaloi kaali ja purjo.

Kuumenna keitinliemi ja lisää siihen kasvikset ja mausteet, keitä reilu puoli tuntia. Paloittele kypsä liha ja lisää keittoon.

• Yksi lautasellinen (reilu 3 dl) sisältää noin 100 kcal energiaa ja noin 10 grammaa hiilihydraattia.


 

Broileri_kasvispataBroileri-kasvispata

6 annosta

Paloittele broileri. Tee sipulista lohkoja, viipaloi porkkanat ja kuutioi selleri. Laita kaikki ainekset uunivuokaan, kanaliemikuutio joukkoon murusteltuna.

Hauduta 175 asteessa noin puolitoista tuntia. Sekoita pari kertaa kypsennyksen aikana. Tarjoa esimerkiksi riisi-viljasekoituksen kanssa.

• Yksi annos (reilu 1,5 dl) sisältää noin 165 kcal energiaa ja noin 10 grammaa hiilihydraattia.


Välimeren kalapata

6 annosta

Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota öljyssä porkkanoita, perunoita, fenkolia ja sipuleita hetken aikaa. Lisää vesi ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia.

Paloittele seiti.

Lisää kattilaan seiti, paprika, tomaattipyree, suola ja sitruunan mehu. Jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia.

• Yksi annos (vajaa 3 dl) sisältää noin 170 kcal energiaa ja noin 15 grammaa hiilihydraattia.