Siirry sisältöön

Helppoa ja halpaa – ja puoliksi valmista!

Ohjeet: apuemäntä Inga Laiho, Diabeteskeskuksen keittiö

Kuvat: Juha Mattila
Kuvat: Juha Mattila


Papupitsa

Laita pitsapohja pellille leivinpaperin päälle ja anna sulaa hetki. Levitä tomaattimurska pohjan päälle.

Huuhtele ja valuta pavut ja levitä ne tomaattimurskan päälle. Pese kirsikkatomaatit, halkaise ne ja asettele papujen päälle. Ripottele pinnalle oreganoa ja mustapippurirouhetta, ja halutessasi yksi maustemitta suolaa.

Levitä lopuksi pinnalle juustoraastetta ja paista pitsaa noin 200 asteessa noin 10 minuuttia.

• Neljännes pitsasta sisältää noin 145 kcal energiaa ja noin 15 grammaa hiilihydraattia.


Lohikiusaus_8984
Savukalakiusaus

Lado peruna-sipuliseos, suikalejuurekset ja paloiteltu kala kerroksittain uunivuokaan. Sekoita suola, mustapippuri ja kasvirasvasekoite keskenään. Lisää seos vuokaan.

Kypsennä 200 asteessa noin yksi tunti.

• Yksi desilitra savukalakiusausta sisältää noin 110 kcal energiaa ja noin 10 grammaa hiilihydraattia.

 


Nakkisoppa_8881Nakkikeitto

Laita kattilaan litra vettä kiehumaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää lihaliemikuutio ja jäiset Peruna & keittokasvikset kattilaan. Anna kiehua noin 15 minuuttia.

Lisää paloitellut nakit ja mausteita maun mukaan. Lämmitä sen verran, että nakit lämpenevät. Koristele keitto persiljalla.

• Lautasellinen (3 dl) keittoa sisältää noin 145 kcal energiaa ja noin 15 grammaa hiilihydraattia.